Wat is transcriberen?

Transcriberen, een woord dat niet vaak gebruikt wordt. Een woord dat voor Goed Verwoord vanzelfsprekend is en waar veel opdrachten voor geplaatst worden. Maar wat houdt die dienst nou precies in? Wat kun je als klant verwachten bij een transcriptieopdracht? En waarom zou je dit werk uitbesteden?

Transcriberen

Transcriberen is niets anders dan gesproken woorden omzetten naar geschreven tekst. Letterlijk betekent het zelfs: verplaatsen van informatie van het ene medium naar het andere medium. Iemand die transcribeert zorgt er dus voor dat de woorden die op een geluidsbestand gezegd worden één voor één in een tekstverwerker of op papier komen.

Waarom

Het uitwerken van zo’n geluidsbestand duurt vaak drie keer zo lang als de opname zelf. Met een interview van één uur ben je dus al snel drie uur bezig. Vaak moet je het dan nog een keer naluisteren om zeker te zijn van de kwaliteit. Bovendien heeft niet iedereen de kennis om een tekst te typen zonder enige fouten. Daarom is het handig om hier iemand voor in te huren.

Voor wie?

Het uittypen van opnames is voor iedereen interessant. Schrijf je een boek, maar neem je het verhaal op? Of heb je tijdens je scriptie een aantal interviews gedaan? Of ben je bezig met een grootschalig onderzoek waar interviews een onderdeel van zijn? Of wil je gewoon de lesstof van dat ene college laten uitwerken? Het kan allemaal.

Resultaat

Wanneer Goed Verwoord de transcriptieopdracht onder handen heeft genomen, krijg jij als opdrachtgever een bestand terug waarin letterlijk beschreven staat wat er tijdens een interview, presentatie of andere gelegenheid gezegd is. Letterlijk betekent inclusief stopwoorden, versprekingen en slechte grammaticale zinnen. Wanneer je bijvoorbeeld geen stopwoorden wil, worden deze na communicatie hierover weggelaten. Uiteraard zijn andere wensen ook altijd bespreekbaar.

Samenvatting

Bij een scriptie moet er vaak van elk interview een precieze uitwerking en samenvatting gemaakt worden. Goed Verwoord kan naast de transcriptie ook de samenvatting schrijven. Zo ben je meteen klaar om verder te gaan met de analyse van het onderzoek. Wanneer je geen student bent, kun je natuurlijk ook gebruikmaken van de mogelijkheid om een samenvatting te laten typen. Dat scheelt jou niet alleen het letterlijk uittypen van je interview, maar ook het schrijven van de samenvatting. Voordeel voor jou is dat jij je met de echt belangrijke dingen bezig kunt houden.

Kosten

Het transcriberen van een geluidsbestand kost € 1,10 per minuut opname. Dus voor een bestand van 60 minuten betaal je € 66,00. Het uitschrijven van de samenvatting kost € 0,04 cent per woord. Uiteraard kan er een maximaal aantal woorden afgesproken worden. Studenten kunnen gebruikmaken van de studentenkorting van 10%. Goed Verwoord biedt deze korting zodat het ook voor de student interessant wordt om deze dienst uit te besteden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Onze blog

Een tekstbureau zonder blog, dat kan natuurlijk niet. Goed Verwoord blogt over alles wat met de taal te maken heeft, maar plaatst ook andere soorten artikelen, geschreven over een tal van onderwerpen. Zo wordt er regelmatig een interview, verhaal, recensie of verslag geplaatst. Maar wij richten ons voornamelijk op artikelen die verband houden met de taal. Heeft u een taalprobleem waar u niet uit komt? Mail het ons en wij zorgen dat uw vraag beantwoord wordt en dat er een blog over verschijnt.

Categorieën
Twitter
Facebook