Wanneer gebruik je mits en wanneer gebruik je tenzij?
Mits of tenzij? Mits of tenzij? Twijfel je ook altijd wanneer je welke vorm nu moet gebruiken? Logisch, de twee woorden lijken ook veel op elkaar. Toch is het heel gemakkelijk om het juiste woord te gebruiken. Zolang je maar op de betekenis let.
Lees de rest van dit bericht

Goed Verwoord verhuist!
Groot nieuws! Goed Verwoord verhuist naar een andere gemeente. Vanaf 1 september vervalt het oude adres en kan er enkel nog gecorrespondeerd worden met het nieuwe adres.
Lees de rest van dit bericht

Goed Verwoord 5 jaar
Tijd voor een actie!
Het begin
Op het mbo (horecamanagement) ontwikkelde mijn interesse voor de Nederlandse taal zich. Ik merkte steeds vaker dat bijvoorbeeld mijn medestudenten de regels van de taal niet goed beheersten. Waar zij zich bekommerden om horecazaken, was ik bezig met de taal. Ik wilde de taalregels kennen en mensen advies geven over hoe ze een foutloze tekst konden schrijven.
Lees de rest van dit bericht

Wanneer gebruik je te goed en wanneer tegoed?
Het aaneenschrijven van woorden is een lastig iets in de Nederlandse taal. Soms heeft de reden van het aaneenschrijven te maken met een samenstelling, maar soms zit de reden in de betekenis die het woord krijgt. Zo ook bij ‘te goed’ en ‘tegoed’. De grote vraag: wanneer gebruik je welke vorm?
Lees de rest van dit bericht

Bezwijk je aan iets of bezwijk je onder iets?
Het gebruik van voorzetsels is in sommige gevallen heel erg lastig. Vooral als het een vaste uitdrukking betreft. Dit is ook het geval bij het werkwoord ‘bezwijken’. Bezwijk je nu aan iets of juist onder iets? Het kan allebei. Het verschil zit hem in de betekenis.
Lees de rest van dit bericht
